Zdroje a inspirace pro tvorbu webu

4 minuty
Jaké jsou naše neojblíbenější zdroje inspirace a kde najít ikony pro váš web? Podívejte se na naše oblíbené zdroje.

Inspirace od nejlepších

Awwwards - denně aktualizovaná galerie nejlepších webových řešení na světě. V katalogu webů lze hledat podle mnoha kritérií.

Behance.net - Profily webových profesionálů a grafiků, kam nahrávají svá portfolia. Je třeba vyfiltrovat pouze kategorii web.

Pinterest - Veřejná galerie inspirativních webových řešení, které se zobrazí po vyhledání klíčových slov jako "webdesign" "web inspiration".

Dribbble - Portfolia profesionálních webdesignerů, která jsou rozdělená dle jednotlivých prvků, ze kterých se weby skládají. Například menu, searchbar, grafy, ikonky.

Fotobanky zdarma

Unsplash - Fotobanka, která je zdarma, denně aktualizovaná, fotografie jsou ve velkém rozlišení a především zdarma. Je možné je hledat dle klíčových slov.

Pexels - nabízí fotografie vysoké kvality a kompletně zdarma licencované dle Creative Commons Zero (CC0). Fotografie jsou otagované a je jednoduché v nich vyhledávat.

Foodiesfeed - tisíce nádherných a arelaistickcých fotografií jídla a pití ve vysokém rozlišení, ideální pro weby založené na fotografiích a blogery

Pixabay - vektorové obrázky, logotypy, fotografie, grafy a mnoho dalších grafických podkladů, které jsou zdarma, pokud se správně vyfiltrují

Freepik - galerie vektorové i bitmapové grafiky, ve které lze vyfiltrovat objekty, které jsou zdarma

Cool Backgrounds - barevné generované pozadí do hlaviček webů

Pikwizard - foto/videobanka s více než 100 000 obrázky ze kterých je více než 20 000 exkluzivních a nenajdete je nikde jinde. 

Fotobanky placené

U fotek máte typicky na výběr mezi jednoduchou a rozšířenou licencí. Rozšířenou licenci využijete, pokud budete fotografie používat i mimo web, pro propagační účely, či je předávat vašim dodavatelům. Jednotlivé fotobanky také nabízejí předplacené plány, díky kterým můžete při nákubu více fotografií ušetřit.

Shutterstock - Jedna z největších světových fotobank. Můžete vyhledávat dle kategorií nebo klíčových slov.

Adobe Stock - Zde rovněž najdete perfektní fotky.

Istockphoto - Také skvělé fotky. Modely pocházejí ze všech koutů a národností světa.

Profimedia.cz - Česká profesionální fotobanka. Výhodou je vyhledávání v češtině.

Ikony

Iconfinder - Databanka jednotlivých ikon i celých ikon-setů. Je třeba vyfiltrovat pouze ikony zdarma, pokud za ně nechcete platit

Istockphoto - Ikony a sady ikon se dají nalézt i v profesionálních databázích fotografií, např. zde.

boxicons.com - 1000 ikon zdarma vytvořených pro web a aplikace

Loga

worldvectorlogo - Databáze log světových značek v SVG


Rádi byste se s námi pustili do svého vlastního projektu? Se solidpixels může mít vlastní web dříve, než si myslíte.

Další inspirace pro lepší web

12 trendy kombinací Google fontů, se kterými váš web vystoupí z řady

12 trendy kombinací Google fontů, se kterými váš web vystoupí z řady

Kreativní hra s typografií je jedním z nejvýraznějších trendů ve světě současného webdesignu. Rádi byste se do téhle hry ponořili a hodila by se vám k tomu nějaká inspirace? Koukněte se na náš výběr kombinací Google písem, která jsme vybrali jak na základě jejich estetických kvalit, tak samozřejmě kvůli jejich funkčnosti.

Google moje firma: Jak optimalizovat svůj profil

Google moje firma: Jak optimalizovat svůj profil

Google moje firma nebo také Google My Business, je klíčovým nástrojem pro každého podnikatele, který chce zvýšit svou online viditelnost a přilákat nové zákazníky. Optimalizací vašeho Google Business profilu, podpoříte úspěch v lokálním vyhledávání a na Google mapách.

10 tipů pro rychlejší práci v solidpixels

10 tipů pro rychlejší práci v solidpixels

Znáte ten pocit, když objevíte nějakou skvělou vychytávku, která vám ušetří spoustu práce a bez které si už za měsíc nedovedete svůj život představit? Tak přesně takových vám dneska ukážeme rovnou deset. Co si počnete s takovým množstvím volného času??