Začněte se solidpixels

4 minuty
Všechno, co potřebujete vědět, abyste mohli začít tvořit stránky s nástrojem solidpixels.

Založení webu

1. Výběr vhodného designu

Prvním krokem tvorby webu na solidpixels je výběr designu. Ten slouží jako výchozí bod, abyste se do výsledku dostali co nejrychleji. Vybraný design později snadno upravíte pro vaše potřeby. A svůj výběr můžete kdykoliv změnit, aniž byste přišli o nahrané obsahy.

O výběru designu se dočtete ve článku Výběr vhodného designu.

TIP: Na e-mail, který zadáte při registraci, vám budou chodit všechny důležité informace, jako upozornění o konci zkušební doby apod.

2. Vyzkoušení zdarma na 14 dní

Každý web na solidpixels začíná ve zkušebním plánu. Zkušební období trvá 14 dnů, ve kterém je provoz vašeho webu zdarma. První dva týdny tak máte na seznámení s nástrojem, vyzkoušení funkcí a nahrání vlastního obsahu. Za

3. Kam pro radu

Pokud si nevíte rady, je vám k dispozici nápověda na solidpixels academy, kde najdete inspiraci i konkrétní návody, a ve všední dny od 9 do 17 hodin naše podpora. Víc o tom, jak funguje podpora, se dozvíte v článku Podpora a její rozsah.

Základní rady dostanete i přímo v administraci. Klikněte na ikonu záchranného kruhu vlevo dole a vyskočí vám okno s nápovědou.

4. Vytvoření objednávky

Jakmile bude váš web připravený, zbývá už jen vytvořit objednávku. Tu vytvoříte v administraci v záložce Nastavení, a poté Fakturace a platby. Všechny informace o placení a fakturách najdete v článku Fakturace a platby.

Nevytvoříte-li během zkušební doby objednávku, web se po 14 dnech deaktivuje a vy ztratíte přístup do administrace. Po 30 dní web zálohujeme na serveru, poté se web smaže.

Pokud jste nestihli zadat objednávku, odkaz na vytvoření objednávky najdete v e-mailu, který jste zadali při registraci.

První kroky v administraci

Až budete připraveni začít stavět web, přejděte v hlavní navigaci do záložky Stránky. Na té spravujete jednotlivé stránky webu, jeho strukturu i obsah stránek

Více o tom, jak zakládat stránky a spravovat menu, si přečtete v článku Práce se stránkami a strukturou webu.

Obsah stránky skládáte pomocí bloků (jako je třeba text, obrázek a tlačítko) nebo sekcí (ty shlukují více tématicky stejných bloků). Všechny obsahy v solidpixels vytváříte pomocí metody drag & drop. To znamená, že blok nebo sekci přetáhnete do prostoru stránky.

Při přidávání bloků kolem dříve vytvořených bloků se objeví vodicí čáry. Pro vytvoření sloupce přetáhněte blok na svislou vodící čáru. Řádek se tím rozdělí na sloupce. Pro vytvoření řádku přetáhněte blok na vodorovnou vodící čáru.

Přečtěte si více o možnostech sekcí nebo o tvorbě obsahu pomocí bloků.

Každá stránka má také svoje nastavení, kde upravujete informace pro prohlížeč, týkající se SEO a další. Přečtěte si víc o tom, jak vám solidpixels pomůže v optimalizaci pro prohlížeče

Všechny změny, které provedete, se automaticky ukládají. Pokud chcete, aby se propsaly na váš web, změny zveřejníte kliknutím na tlačítko Publikovat v pravém horním rohu.