Výběr vhodného designu

4 minuty
Prvním krokem při zakládání webu je výběr designu. Pokud víte, podle jakých vlastností se rozhodovat, je výběr nejvhodnějšího designu jednoduchý úkol.

Designy slouží jako výchozí bod a snadno je upravíte podle vašich potřeb. Každý detail webu bude působit, jako by byl navržen přímo pro vás.

Všechny designy můžete využít pro jednostránkovou prezentaci i pro weby s hierarchickou strukturou. Podle čeho se řídit při výběru vhodného designu?

Canvas
Příklad designu s horizontální navigací

Vintage
Příklad designu s vertikální navigací

Photographer
Příklad designu s hamburger navigací

Změna vybraného designu

Pokud během tvorby webu zjistíte, že design neodpovídá vašim potřebám, můžete výběr kdykoliv změnit.

Pro změnu designu:

  1. v hlavní navigaci vyberte záložku Nastavení a poté Změna šablony,
  2. vyberte nový výchozí design.


Při změně designu se přepíše jen nastavení designu, například fonty a barevnost. O obsah nahraný na web nepřijdete.

K čemu slouží designy?

Připravené designy vás nebudou omezovat, slouží jen jako výchozí bod a inspirace. Správným výběr vám ušetří práci a pomůže dostat se rychle do požadovaného výsledku.

V nastavení designu vzhled snadno přizpůsobíte vašim potřebám. Během pár kliknutí upravíte nastavení barev, vyberete jiný font nebo vložíte vlastní logo tak, aby web odpovídal identitě vaší firmy. 

Volnost máte i při práci s obsahem. Pomocí drag&drop editoru přidáte nový blok s textem, vytvoříte další sloupec nebo přidáte fotku. Díky vzorovým stránkám nebudete muset vytvářet vše od základu. Ušetříte si čas i práci a zároveň vám vzorové stránky poslouží jako inspirace.

Podívejte se třeba na tři různé weby postavené na designu Idea: koloběžky MIBOUX Workshopy a architektonický ateliér IGLOO ARCHITEKTI. Přestože všechny tři weby vychází z jednoho designu, výsledek je vždy úplně odlišný. 

Vzhled původního designu Idea

Web ateliéru IGLOO ARCHITEKTI

Web pro koloběžky MIBO.

Designy mají stejné funkce, nabídka modulů a možnosti nastavení se u designů neliší. Malé rozdíly mohou být pouze u stylu konkrétních detailů. Některé stránky mají například připravené konverzní tlačítko v navigaci nebo barevné zvýraznění tučného textu.

Všechny designy i s ukázkou si prohlédnete v záložce Design na webu solidpixels.