Verze 2.26: Rychlejší tvorba webu díky práci se sekcemi

5 minut
Ve verzi 2.26 přibylo rozhraní pro práci se sekcemi, nové funkce pro e-shop nebo třeba koncept Lifestyle. Seznamte se se všemi novinkami.

Vytvářejte web pomocí celých sekcí

Nové rozhraní pro práci s celými sekcemi vám umožní zrychlit tvorbu webu. Při tvorbě obsahu nově volíte mezi bloky a sekcemi. Pracovat můžete se třemi typy sekcí:

  • Pomocí předloh sekcí z knihovny vytvoříte novou stránku během několika minut. Do knihovny naskladňujeme předlohy v 11 různých kategoriích, jako prezentace služeb, formuláře nebo kontakty. Předlohy se navíc samy přizpůsobí nastavenému designu, aby vizuálně zapadly do vašeho webu.
  • Uživatelské sekce jsou vámi vytvořené a uložené předlohy. Usnadní vám práci, pokud často používáte stejné rozvržení bloků. 
  • Sdílené sekce využijete pokud máte na webu sekce, které se opakují ve stejné podobě. Pokud nastavíte sekci jako sdílenou, všechny změny se propíší na všech místech webu, kde je daná sekce použitá.

Díky tomu odpadá duplicitní práce a zrychluje se celý proces tvorby. O možnost práce s bloky přitom nepřijdete. Jakmile vložíte sekci do stránky, můžete rozložení libovolně měnit a konkrétní bloky upravovat.

* Uživatelské a sdílené sekce jsou placené funkce, které nejsou součástí všech plánů. Pokud chcete sekce využívat kontaktujte naši podporu a najdeme řešení.

Nové funkce a koncept pro e-shop

Spustili jsme instalace e-shopů pro všechny klienty. E-shop založíte s jedním ze dvou výchozích konceptů: Label a nebo novém konceptu Lifestyle.

Další nové funkce e-shopu:

  • možnost propojení e-shopu s platební bránou GP webpay,
  • úprava šablon a automatické odesílání e-mailů navázaných na stav objednávky,
  • import a export produktů,
  • další možnosti nastavení, například volba Používat skladovou zásobu, skrytí vyprodaných produktů nebo možnost zapnout url strukturované podle kategorií,
  • editace děkovací stránky.

* E-shop je placená funkce, která není součástí všech plánů. Chcete-li začít prodávat se solidpixels, kontaktujte naši podporu a najdeme řešení.

Vytváření jazykových mutací

S pokročilou správou jazykových mutací můžete nově vytvářet a spravovat jazykové verze vašeho webu. V nastavení stránek a záznamů zkontrolujete, zda-li je stránka správně spárovaná nebo zkopírujete stránku do jiné jazykové mutace.

* Pokročilá správa jazykových mutací je placená funkce, která není součástí všech plánů. Pokud chcete jazykové mutace využívat, kontaktujte naši podporu a najdeme řešení.

Blok Sdílení

Ve verzi 2.26 přibyl blok Sdílení. Díky tomu můžete přidat kamkoliv na váš web ikony pro sdílení obsahu na sociální sítě Facebook, Twitter a LinkedIn. 

Nové ovládací prvky pro bloky a sekce

Bloky a sekce mají nové ovládací prvky. Tím se mění místo, kde najdete nastavení sekcí a bloků. Po najetí se zobrazí označení konkrétního bloku nebo sekce a ozubené kolečko, přes které se dostanete do nastavení.  

Další novinky a úpravy ve verzi 2.26:

  • přibyla možnost přidání videa na výšku,  
  • upravili jsme hlavní navigaci v CMS, aby byly rychleji dostupné články a nastavení e-shopu,
  • v přehledu stránek přibyla kategorie Systémové stránky, kde můžete upravovat například chybovou stránku 404,
  • v dubnu končí Google+, proto síť zmizela i z bloku Sociální sítě a z možností sdílení článku,
  • přibyla možnost přidání emotikon.