Proces napojení brány přes Gopay

3 minuty
Jak vypadá proces napojení platební brany Gopay?

Jako poskytovatele své platební brány jste si vybrali Gopay. Přesné informace o procesu napojení brány se dozvíte na jeho stránkách, bude to ale vypadat zhruba takto:

Proces napojení platební brány

  1. Po uzavření smlouvy získáte od poskytovatele brány přístupy do klientského prostředí a první čtyři údaje (tři klíče - certifikáty ve formě souborů a jedno heslo), které od vás budeme potřebovat. Těmi jsou:

    • veřejný testovací klíč

    • soukromý testovací klíč 

    • heslo k soukromému testovacímu klíči 

    • veřejný produkční klíč 

  2. Druhou fází je napojování, které probíhá na naší straně.

  3. Probíhá testování plateb v testovacím režimu. Během tohoto kroku od vás budeme potřebovat podklady k systémovým hláškám (hláška na základě: úspěšné objednávky, neúspěšné objednávky, čekající platby apod.).

  4. Po otestování předáváte řešení k nahlédnutí poskytovateli brány, který implementaci zkontroluje dle svých požadavků. Zpravidla jde o kontrolu technickou, kdy je kontrolována funkčnost integrované platební brány a také to, jestli jste splnili poskytovatelovy obchodní podmínky.

  5. Případné podněty od poskytovatele, které se budou týkat technické stránky platební brány opravíme (na vás bude případná oprava podmínek a dalších netechnických záležitostí), poskytovatel vše schválí a v potvrzení vám zašle zbylý údaj (certifikát ve formě souboru):

    • soukromý produkční klíč

    • heslo k soukromému produkčnímu klíči (které si vytvoříte sami)

  6. Po zadání zbylých dvou údajů je vše napojeno, testovací provoz je ukončen a může být spuštěn provoz ostrý.

Trpělivost přináší růže

Celý proces je složitý a dlouhý, má svou logickou návaznost a vše závisí na kooperaci zúčastněných stran. Je tedy potřeba počítat s tím, že napojení zabere nějaký čas a vyžaduje rychlou a efektivní komunikaci na všech stranách. Vždy děláme vše proto, aby z naší strany vše proběhlo co možná nejrychleji. 

Pokud máte nějaké otázky, neváhejte se obrátit na podporu samotného poskytovatele. Zná celý proces do nejmenšího detailu a jistě s vámi ochotně vyřeší každou případnou překážku.

Pro více informací ohledně napojení nás neváhejte kontaktovat na podpora@solidpixels.cz