Proces napojení brány přes ComGate

3 minuty
Jak vypadá proces napojení platební brany ComGate?

Jako poskytovatele své platební brány jste si vybrali Comgate. Přesné informace o procesu napojení brány se dozvíte na jeho stránkách, bude to ale vypadat zhruba takto:

Proces napojení platební brány

  1. Po uzavření smlouvy získáte od poskytovatele brány přístupy do klientského prostředí a první čtyři údaje, které budou k integraci potřeba. Těmi jsou:
    • Identifikátor propojení obchodu – numerický identifikátor klienta
    • heslo – použito v HTTP komunikaci na pozadí
    • heslo – použito ve výpisu testovacích plateb
    • seznam měn, metod a kategorií plateb, které budou v rámci účtu klienta povoleny
  2. Druhou fází je napojování, které probíhá na naší straně.
  3. Probíhá testování plateb v testovacím režimu.
  4. Po otestování předáváte řešení k nahlédutí poskytovateli brány, který implementaci zkontroluje dle svých požadavků. Zpravidla jde o kontrolu technickou, kdy je kontrolována funkčnost integrované platební brány a také to, jestli jste splnili poskytovatelovy obchodní podmínky. Všechny požadavky ze strany comgate nejdete zde.
  5. Případné podněty od poskytovatele, které se budou týkat technické stránky platební brány opravíme (na vás bude případná oprava podmínek a dalších netechnických záležitostí), poskytovatel vše znovu zkontroluje a schválí.
  6. Vše je napojeno, testovací provoz je ukončen a může být spuštěn provoz ostrý.

Trpělivost přináší růže

Celý proces je složitý a dlouhý, má svou logickou návaznost a vše závisí na kooperaci zúčastněných stran. Je tedy potřeba počítat s tím, že napojení zabere nějaký čas a vyžaduje rychlou a efektivní komunikaci na všech stranách. Vždy děláme vše proto, aby z naší strany vše proběhlo co možná nejrychleji. 

Pokud máte nějaké otázky, neváhejte se obrátit na podporu samotného poskytovatele. Zná celý proces do nejmenšího detailu a jistě s vámi ochotně vyřeší každou případnou překážku.

Pro více informací ohledně napojení nás neváhejte kontaktovat na podpora@solidpixels.cz