Přizpůsobte si design

4 minuty

K čemu slouží nastavení vzhledu? 

Každý design předpřipravený na solidpixels představuje pouze startovní bod pro další práci. Smyslem nastavení vzhledu je přizpůsobit výchozí design vašim firemním barvám, nahrát své logo či nastavit unikátní typografii, zkrátka se rychle a jednoduše dostat do unikátního výsledku. Pokud stále váháte, jaký design zvolit, přečtěte si článek "Podle čeho vybrat správný deisgn" nebo si nechte poradit od naší podpory.

Jednotný vizuální styl - klíč k profesionalitě

Nastavení designu lze v solidpixels spravovat z jednoho místa a je sdílené pro celý web. Pokud tedy nastavíte barvu tlačítka či velikost nadpisu, bude se takové nastavení používat shodně napříč celým webem, aby byl zachovaný jednotný vzhled shodných prvků. Stejným způsobem definují jednotný vizuální styl profesionální designeři. 

Změňte barvy vašeho webu

Pro úpravu vzhledu webu zvolte v základní nabídce vaší administrace položku "Design" . Nastavení je rozdělené do kategorií, které zrcadlí rozdělení každé webové stránky. V jednotlivých oddílech můžete měnit všechna související nastavení (Hlavička, Stránka, Typografie, Obsahové bloky, Formuláře, Výpisy, Patička).

Díky nastavení vzhledu můžete každý výchozí design rychle přizpůsobit vašim firemním barvám. Při změně barev má smysl uvažovat o změně: 

  • barvy hlavičky a barvy písma v menu → nastavení "Hlavička",
  • barvy pozadí celého webu společně s barvou základní typografie → nastavení "Stránka" a "Typografie",
  • barvy patičky → nastavení "Patička".

Správné barevné schéma webu

Při změně barev je důležité používat vhodné barevné kombinace, které se skládají maximázně ze tří až čtyř barev. Méně je v tomto případě více. Pokud nemáte nastavený vizuální styl vaší firmy, můžete nastavit vlastní  barevné schéma. Důležité je přitom dbát na dostatečné kontrasty a čitelnost písma i všech konverzních tlačítek. Barvy, které jsou použité v ploše, by neměly být agresivní vůči lidskému zraku, aby bylo příjemné web prohlížet i uprostřed noci. 

Tip: Použijte generátory barevných schémat
Při nalezení barevných kombinací vám mohou pomoci následující aplikace, které dokáží vygenerovat originální a správné barevné kombinace. V zápětí stačí pouze překopírovat HEXa kódy barev do nastavení vzhledu.

Nastavte vlastní typografii webu

Změnu typografie můžete provést v oddílu "Typografie".  Zde je možné měnit fonty pro nadpisy i normální písmo a nastavovat jejich řezy, barvu i velikost. Při nastavování písem je vhodné: 

  • použít jedno shodné písmo pro všechny nadpisy, barvu a velikost mohou mít rozdílnou,
  • použít další písmo pro normální text.

Přidat můžete také vlastní fonty. S tím vám pomůže tento článek.