Studiu Najbrt solidpixels umožňuje vytvářet unikátní weby

5 minut
Každý web je unikátní. Se studiem Najbrt vyvíjíme weby s respektem k vizuální identitě, nad kterými má zákazník plnou kontrolu. Nahlédněte do zákulisí spolupráce.

Studio Najbrt

Studio Najbrt můžete znát díky spolupráci s Mezinárodním festivalem Karlovy Vary, fotografem Josefem Koudelkou, skupinou Ambiente nebo prací pro město Praha.

Od roku 1994 tvoří pro české i mezinárodní klienty identity, knihy, plakáty, výstavy, webové stránky a aplikace. Práci studia charakterizuje profesionalita, ale zároveň nápaditý a hravý přístup.

Web s respektem k vizuální identitě

Aby mělo Studio Najbrt vizuální identitu pod kontrolou i na webu, potřebovali partnera, který zajistí vývoj webu po technické stránce a zároveň naplní všechny požadavky na grafiku.

Zásady jednotné vizuální identity firmy jsou na webu stejně důležité jako v tiskovinách nebo e-mailingu. Na první pohled musíte poznat, že jde o stejnou společnost. Proto je i při tvorbě webu důležité zachovat správné použití jednotlivých prvků vizuálního stylu.

Aleš Najbrt – Studio Najbrt

„Často se nám stávalo, že pro programátory nebyl centimetr žádná míra a při výběru konkrétního písma jim stačilo, že jde o Grotesk. Nerespektovali naše doporučení a návrhy.”

Aleš Najbrt, creative director

Prostor pro kreativitu bez technických starostí

Pro Studio Najbrt zajišťujeme technickou stránku tvorby webů pro jejich klienty i samotné studio. Společně jsme vytvořili například weby:

Web UM Ambiente

UM je tréninkové centrum Ambiente, kde se soustředí kreativní kuchařská síla, pořádají se kurzy pro profesionály i pro veřejnost.

Web Grandhotel Pupp

A toto je Grandhotel Pupp. Ikonický karlovarský hotel, který byl vždy synonymem pohostinnosti, prvotřídních služeb a zábavy.

Studio Najbrt má se solidpixels možnost vytvářet si prototypy svých webů přímo v administraci, pomocí intuitivního drag & drop ovládání, bez potřeby jakýchkoliv zásahů do kódu. Písmo, samostatná kapitola designu, která je pro každého designéra extrémně důležitá, lze do administrace nahrát naprosto samostatně.

Zvládnou sami vytvořit web i bez technické podpory, ale když je třeba, mají v zádech partnera, který se nezalekne ani největších nároků těch nejnáročnějších klientů. Díky spolupráci tak často vznikají funkční komponenty, které je možné od té doby použít v projektech kdykoli znovu.

„Solidpixels nám umožňuje širokou kreativitu. Nechceme dělat jeden design podle jedné šablony. Pro různé klienty a různé identity potřebujeme vytvořit unikátní web.“
Aleš Najbrt, creative director

Ať už se Studio Najbrt rozhodne jít cestou vlastní tvorby, nebo zvolí spolupráci se solidpixels, výsledkem je krásný, funkční web, ve kterém se klient vždy zvládne snadno zorientovat a spravovat ho po své vlastní ose. A pokud se dostane do situace, kdy potřebuje pomoc, je mu k dispozici podpora.

Michael Dolejš – Studio Najbrt

„Výhodou solidpixels je velice jednoduchý administrační systém. Finální výsledek v určitou chvíli vždy předáváme klientovi a se solidpixels si můžeme být jistí, že pro něj bude vše srozumitelné a bude moci vše spravovat sám.“

Michael Dolejš, grafický designer

Vlastní web jako ta největší výzva

Kovářova kobyla, znáte to. Studio Najbrt fungovalo s předchozím webem celých deset let, během kterých napínalo své síly spíše směrem k projektům. V roce 2023 ale uzrál čas na předělání vlastního webu a po nabraných zkušenostech se studio znovu rozhodlo pro solidpixels.

Dostat více než 500 projektů Studia Najbrt na jedno místo byla výzva, zvláště když každý z nich musí být prezentován trochu jiným způsobem. Díky page builderu to ale bylo velmi snadné a díky němu solidpixels mohlo (opět) vyhovět potřebám i toho nejlepšího grafického studia v Česku.

Web UM Ambiente
Web Grandhotel Pupp

Rádi byste se s námi pustili do svého vlastního projektu? Se solidpixels může mít vlastní web dříve, než si myslíte.

Další inspirace pro lepší web

Grandhotel Pupp zvedl s novým webem konverzní poměr o 200 %

Grandhotel Pupp zvedl s novým webem konverzní poměr o 200 %

Zaměstnanci zvládnou v administraci samostatně aktualizovat obsah a vytvářet landing pages pro marketingové kampaně.

Martin Vácha ze studia Displaay: Naše písma pojmenováváme třeba podle sýrů nebo synů

Martin Vácha ze studia Displaay: Naše písma pojmenováváme třeba podle sýrů nebo synů

Displaay je jedno z aktuálně nejvýraznějších českých studií zabývající se tvorbou písma, jejich fonty používají společnosti jako je Nike, Apple nebo Harvard University. S jeho zakladatelem, typografem Martinem Váchou, jsme si povídali o frustracích grafických designérů, bizarním merchi, sterilitě skandinávských zemí, deadlinech nebo třeba o tom, jak dobře vybrat písmo pro web.

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Když se hledá prezident, je to náročný proces, který obnáší obrovské množství práce, neustálých změn, ale taky improvizace v nečekaných situacích. Když jsme kývli na vytvoření stránek pro prezidentského kandidáta, věděli jsme, co nás vlastně čeká? Jaký nápor musel web vydržet? Jak jsme řešili téma bezpečnosti? A jak se nám podařilo před druhým kolem voleb sestřelit falešný web s poplašnou informací?