Napojení platební brány na E-shop

4 minuty
Jak správně propojit platební brány s Vaším e-shopem a co k tomu budete potřebovat

Platební brány a solidpixels.

Váš nový e-shop na solidpixels. je připraven na jednoduchou integraci platební brány. V tomto článku vás provedeme jejím napojením. 

Jak vybrat tu správnou platební bránu

Každá platební brána nabízí jiné podmínky, má jiné sazby a spolupracuje s jinými bankami. Proto je důležité již na začátku dobře zvážit kritéria, která jsou pro vás při výběru důležitá a prostudovat na stránkách poskytovatelů, které nabízené řešení vám vyhovuje nejvíce. 

Podporované platební brány

Solidpixels nabízí integraci platebních bran od čtyř renomovaných poskytovatelů - GP Webpay, Comgate, Gopay a Stripe.

Při jeho výběru si nezapomeňte projít podmínky, které budou hrát roli při poskytovatelově následném schvalovacím procesu vaší integrované platební brány.

Všechno potřebné najdete na stránkách jednotlivých poskytovatelů (případně se nebojte ozvat jejich technické podpoře):

Integrace samotná je pro všechny nabízené možnosti stejná, napojení a testování brány z naší strany bude tedy vždy stejně časově náročné. 

FAQ: Proč nenapojujeme i jiné brány?

Snažíme se poskytnout natolik širokou nabídku napojovaných bran, aby si každý klient mohl vybrat tu, která dle něj poskytuje ty nejlepší podmínky. Integrace nové brány by znamenala složitou přípravu propojení, která by se ve výsledku finančně nevyplatila.

Samotný proces napojování platební brány

Proces napojení je složitý zejména kvůli množství zúčastněných stran a závisí na rychlosti jejich vzájemné komunikace. V prvním kroku si vyberete poskytovatele brány, který vám nejvíce vyhovuje. Následný proces se u každého poskytovatele trochu liší.

Proces napojení brány přes GP Webpay
Proces napojení brány přes ComGate
Proces napojení brány přes Gopay

Trpělivost přináší růže

Celý proces napojení je závislý na všech zůčastněných stranách (vy, poskytovatel brány a solidpixels.) a je v něm logická návaznost. Je tedy potřeba počítat s tím, že jednotlivé kroky zaberou každé straně svůj čas a vyžadují co možná nejlepší a nejrychlejší reakci na všech stranách. 

Pokud máte nějaké otázky, neváhejte se obrátit na podporu samotného poskytovatele. Zná celý proces do nejmenšího detailu a jistě s vámi ochotně vyřeší každou případnou překážku.

Kolik vás bude napojení platební brány stát? 

Jelikož je napojení o něco složitější proces, je k procesu potřeba přizvat našeho programátora. 

Pro implementaci platební brány je potřeba mít web v plánu E-shop, nebo E-shop Enterprise, které umožňují provádět zakázkové úpravy.

Pro více informací ohledně napojení nás neváhejte kontaktovat na podpora@solidpixels.cz