Marketingový tým Asten Hotels je díky solidpixels rychlý a samostatný

3 minuty
V administraci zvládne samostatně personál aktualizovat obsah a vytvářet landing pages pro marketingové kampaně. Hlavní web je zároveň vzorem pro weby ostatních hotelů v řetězci.

Asten Hotels

Asten Hotels je síť luxusních butikových hotelů v České republice. Na nejatraktivnějších místech poskytují hoteliéři z Asten Hotels nejvyšší hotelový standard široké veřejnosti i firmám.

Vztah se zákazníkem začíná na webu

Kvůli vzrůstající oblibě rezervačních portálů ubývá hotelům přímých rezervací. Klienti čím dál častěji rezervují ubytování přes prostředníky jako Booking, Expedia nebo HRS. Rezervační portály představují pro hoteliéry problém, neboť mají často vysoké provize a velkou vyjednávací sílu a tak zasahují do tvorby cen. Cílem Asten Hotels proto bylo navázat prostřednictvím webu přímý vztah se zákazníkem a zvýšit podíl rezervací vytvořených přímo bez zprostředkovatele. 

Zároveň je stále více objednávek uskutečněno přes mobilní telefony. Jedním z požadavků byla proto i plná responzivita webu. Důležitá byla pro Asten Hotels též rychlost spouštění webů pro nové hotely a možnost ukázat klientům atraktivní prostředí už na webu.

Rychlost a samostatnost při správě webu

Nový web je v souladu s vizuální identitou firmy, ale současně plní obchodní cíle. Díky promyšleným konverzím se zvýšil počet přímých rezervací. Web je plně responzivní a tak je možné ubytování v Asten Hotels zarezervovat z jakéhokoliv zařízení bez nutnosti platit provizi prostředníkům a rezervačním portálům.

Kdokoliv z personálu dokáže v jednoduché administraci údaje na webu aktualizovat a vytvářet landing pages pro účely marketingových kampaní. Nové nápady je personál schopný uvést na trh velmi rychle a svépomocí, čímž šetří nejen čas, ale i peníze za outsourcovanou správu webu.

„Během hodiny jsme schopní vytvořit landing page a jít s kampaní na trh. Web máme plně pod kontrolou a jsme schopní reagovat o mnoho rychleji.“
Jiří Gajdošík, Asten Hotels

Web pro nový hotel za zlomek nákladů i času

Vytvořením hlavního webu vznikl vzor řešení, který společnost nyní používá pro všechny hotely v řetězci. Prezentace všech hotelů je jednotná a na prvotřídní úrovni. Spouštění webů pro nové hotely je přitom rychlé a ekonomické. Vytvoření vzorového webu na solidpixels trvalo dva měsíce, prezentace pro další hotely je nyní možné vytvořit během čtrnácti dnů.