Jak aktualizovat náhledy webu na sociálních sítích Facebook, LinkedIn a Twitter

2 minuty

Obsah článku


Když vytváříte stránku nebo článek na svém webu, měli byste mít vyplněný titulek (title), popis (description) a nahraný náhledový obrázek pro sociální sítě. Jakmile je jednou odkaz na tuto stránku zveřejněn na sociálních sítích, například na Facebooku, Linkedinu nebo Twitteru, pak jej tato platforma prohledá a zapamatuje si informace spojené s tímto odkazem.

Ale co když později změníte údaje na stránce nebo příspěvek? Pokud změníte název stránky nebo třeba popis a obrázek, pak to sociální sítě ihned nerozpoznají. To znamená, že pokud bude kdokoliv odkaz znovu sdílet, zobrazí se původní údaje o stránce. 

Tento problém se po několika dnech vyřeší sám na straně sociální sítě, které si data sama aktualizuje. Ale pokud nechcete čekat, můžete využít ruční aktualizaci na každé ze sociálních sítí.

Facebook 

V nástroji Facebook debuger jednoduše vyplníte URL adresu stránky, kliknete na tlačítko "Debug" a následně na tlačítko "Scrape again".

LinkedIn 

Přejděte na stránku Post inspector, vyplňte URL adresu a klikněte na tlačítko "Inspect".

Twitter 

Otevřete webovou stránku Card Validator, která zkontroluje a ověří vaši URL adresu. Po jejím vyplnění klikněte na tlačítko "Preview card".

Všechny tyto služby vám pomohou mít vždy aktuální obsah pro sociální sítě.

Další inspirace pro lepší web

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Naučte se představovat vaše služby na webu způsobem, který konvertuje návštěvníky v zákazníky a prezentuje vás jako respektované odborníky.

Jak na skvělou landing page

Jak na skvělou landing page

Jedna z největších překážek při komunikaci s dnešním uživatelem internetu je jeho roztříštěná pozornost. Důležitá sdělení je proto potřeba maximálně zjednodušit, jasně formulovat a očistit od všech zbytečných podnětů. V tom nám může skvěle pomoci landing page.

Adam Sedlák z Rezidence Hunger Wall: Hotely by neměly podceňovat svůj proces stornování

Adam Sedlák z Rezidence Hunger Wall: Hotely by neměly podceňovat svůj proces stornování

Rezidence Hunger Wall ve více než stoleté secesní budově nabízí řadu apartmánů pro byznys nebo turistický pobyt. Je situována v klidné ulici nedaleko Karlova mostu, Pražského hradu a Starého Města. Klientela hotelů v centru Prahy se v průběhu předchozího roku značně proměnila, bylo tedy nutné přistoupit ke změně strategie. Jak se s novou situací vypořádala Rezidence Hunger Wall?