Blok Text

2 minuty
Díky bloku Text můžete na vaši stránku vkládat libovolný strukturovaný obsah. Jeho prostřednictvím vytvoříte nadpisy, odstavce, seznamy a další formy textu.

Nastavení stylu

Při editování můžete nastavit celou řadu funkcí písma. V panelu lze upravit například styl písma - zde vybíráte, zda se jedná o normální text používaný v samotných odstavcích nebo jeden ze čtyř úrovní nadpisů (H1 až H4). Dále je možné upravit řez, zvýraznění či zarovnání. Funkce zvětšení textu umožňuje jednoduše zvětšit jakýkoliv styl textu (odstavec i nadpis) o 20 %. Můžete zde také přidat čísla či odrážky k odstavcům, zarovnávat text, vytvořit tabulku nebo k označenému textu připojit odkaz.

Font, barevnost písma, jeho výchozí velikost a další atributy je možné nastavit v nastavení designu vašeho webu. Díky tomu je web jednotný, všechny změny se uskutečňují hromadně a vy nemusíte každý text upravovat zvlášť.

Tip: Jak na nedělitelnou mezeru? Když chcete, aby některá slova zůstala za jakýchkoli okolností u sebe, použijte nedělitelnou mezeru. Na Windows stačí použít kombinaci alt + mezerník, pokud pracujete v macOS, použijte ⌥ (neboli option) + mezerník. Pamatujte však na to, že musíte upravovat text podle výsledné podoby vašeho webu. V editoru je kvůli užší podobě náhledu poskládaný jinak.