Blok Sociální sítě

3 minuty
Díky bloku sociální sítě můžete na web vložit příspěvky z vašeho Facebooku, Twitteru nebo Instagramu.

Jak přidat sociální sítě

Po vložení bloku sociální sítě na web otevřete kliknutím do jeho středu nastavení. V první řadě musíte zvolit, z jaké sociální sítě chcete příspěvky načítat.

První možností je Facebook. K zobrazení příspěvků z Facebooku potřebujete ID profilu a také propojit váš web s vaší stránkou. To provedete kliknutím na odkaz „Propojit s Facebookem“. Více o tom, jak povolit přístup k vaší facebookové stránce se dočtete v tomto článku.

K propojení vašeho webu s Instagramem není třeba ID profilu, ale podobně jako u Facebooku potřebujete autorizovat sdílení příspěvků. Stačí tedy opět kliknout na odkaz „Propojit s Instagramem“.

Twitter ukončil podporu zobrazení profilu na webu pomocí ID. Nově je tak potřeba použít blok Kód, do kterého vložíte HTML kód vygenerovaný pomocí stránky https://publish.twitter.com/. Detailní návod přimo od Twitteru naleznete zde.

Kromě výběru sociální sítě můžete v nastavení také změnit počet příspěvků, které se na webu zobrazí.

Vzhled sociálních sítí

V nastavení vzhledu můžete zvolit, v jakém rozložení se příspěvky zobrazí.

  • Grid zobrazí příspěvky ve stejné velikosti v pravidelné mřížce. Můžete si tedy nastavit poměr stran, počet sloupců a rozestupy mezi obrázky. 
  • List zobrazí vždy jeden příspěvěk na řádek. Lze tedy upravit poměr stran, zarovnání obrázků a také šířku obrázků v procentech.
  • Masonry funguje podobně jako Grid. Místo stejně velkých obrázků ovšem zobrazí dlaždice o různých velikostech, nelze tak upravit poměr stran.

U všech zobrazí lze skrýt text příspěvku. Také můžete výpis ze sociálních sítí zobrazit na celou šířku webu.

Grid
List
Masonry

Pokročilé

V části Pokročilé může být pro vás důležité nastavení ID. To se používá při vytvoření odkazu pomocí kotvy. Více o tom, jak nastavit kotvu najdete v tomto článku.