Blok Odkazy

2 minuty
Odkazy umožňují přehledně vypsat vybraná metadata, která již na webu máte. Nemusíte tak opakovat již odvedenou práci nebo řešit formátovaní.

Odkazy umožňují přehledně vypsat vybraná metadata, která již na webu máte. Nemusíte tak opakovat již odvedenou práci nebo složitě řešit formátovaní.

Zároveň se můžete spolehnout na doplňování nových informací ruku v ruce s tím, jak je přidáváte do systému. Automaticky, bez další práce.

Tip: Více informací o obsahových blocích obecně najdete v zastřešujícím článku.

Zdroje metadat a jejich omezení

Co jsou to ta metadata? Jedná se o informace, podle kterých můžete snadno třídit například produkty nebo služby. Mezi informace, které takto můžete na solidpixels. vypsat, patří:

  • kategorie produktů,
  • tagy produktů,
  • kategorie článků,
  • tagy článků,
  • autoři článků.

Na výběr máte mezi vypsáním všech metadat v systému nebo jejich omezení na konkrétní položky. Můžete tak využít inteligentní nápovědy a rychle vytáhnout odkazy, které zrovna potřebujete zviditelnit.

Výhody

Oproti filtrům, které si můžete zapnout u bloku Výpis, poskytují Odkazy širší možnost manipulace. V rámci struktury stránky je lze umístit volně podle potřeb a oživit tak například článek odkazy na související kategorie.

Jednoduchý výpis produktových kategorií se může hodit třeba v patičce.

V porovnání s prostým textovým blokem se zase můžete spolehnout na automatickou aktualizaci. Stačí tedy přidat novou kategorii produktů a změna se propíše do všech bloků, které je vypisují. Není tak třeba web procházet a kontrolovat, zda jste na něco nezapomněli.