12 trendy kombinací Google fontů, se kterými váš web vystoupí z řady

3 minuty
Kreativní hra s typografií je jedním z nejvýraznějších trendů ve světě současného webdesignu. Rádi byste se do téhle hry ponořili a hodila by se vám k tomu nějaká inspirace? Koukněte se na náš výběr kombinací Google písem, která jsme vybrali jak na základě jejich estetických kvalit, tak samozřejmě kvůli jejich funkčnosti.

Kreativní hra s typografií je jedním z nejvýraznějších trendů ve světě současného webdesignu. Rádi byste se do téhle hry ponořili a hodila by se vám k tomu nějaká inspirace? Koukněte se na náš výběr kombinací Google fontů, která jsme vybrali jak na základě jejich estetických kvalit, tak samozřejmě kvůli jejich funkčnosti.

Google fonty jsou nedocenitelným zdrojem pro webové designéry, kteří je mohou díky tomu, že jsou open source, používat pro komerční i osobní účely zdarma. Díky nim mají k dispozici široký výběr kvalitních písem.

Tip: Práce s fonty

Práce s fonty je na solidpixels opravdu jednoduchá! Google fonty máme integrované, takže je dostanete do svého webu na pár kliků. Pokud máte své vlastní zakoupené fonty, není problém je do systému nahrát. Jak na to se dozvíte v článku Jak nahrát vlastní font na web.

Číst dokola jen "lorem ipsum" je nuda. Takže jsme se rozhodli, že pro demonstraci vybraných fontů použijeme raději texty našich oblíbených písniček. Můžete hádat, které to jsou nebo si je rovnou poslechnout v odkazu u obrázků.

Trendy & edgy fonty

Kombo patkového a bezpatkového písma teď zažívá velký boom. Svezte se na vlně zdánlivě nesourodých kombinací, které nás baví!

Oswald + Merriweather

Fonty Oswald + Merriweather

Playfair Display + Source Sans Pro

Fonty Playfair Display + Source Sans Pro

Vesper Libre + Open Sans

Google fonty Vesper Libre + Open Sans

Velký kontrast

Protiklady se přitahují. Pokud se nebojíte dát nadpisům extra důraz, nebojte se jít do kombinace tučných řezů těžkých fontů a jejich naprostého opaku.

Archivo Black + Archivo

Google fonty Archivo Black + Archivo

Anton + Roboto

Google fonty Anton + Roboto

Nunito Sans + EB Garamond

Google Fonty Nunito Sans + EB Garamond

Seriózní byznys

Když to značka vyžaduje, je potřeba sáhnout po něčem usedlejším. Seriózní ale neznamená automaticky nudu. Sáhněte po kominaci elegantních klasických serifových titulků a minimalistických doplňkových písem a váš web nikdy nevyjde z módy.

Lustria + Lato

Google fonty Lustria + Lato

Noto Serif + Noto Sans

Google fonty Noto Serif + Noto Sans

Spectral + Karla

Google Fonty Spectral + Karla

70s, funky & groovy fonty

Proč si někdy neužít trochu víc legrace než obvykle? Hravá retro písma dodají vašim textům ten správný nádech neotřelosti.

Abril Fatface + Poppins

Google fonty Abril Fatface + Poppins

Syne + Inter

Google fonty Syne + Inter

Ultra + Slabo

Google fonty Ultra + Slabo

Rádi byste se s námi pustili do svého vlastního projektu? Se solidpixels může mít vlastní web dříve, než si myslíte.

Další inspirace pro lepší web

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Naučte se představovat vaše služby na webu způsobem, který konvertuje návštěvníky v zákazníky a prezentuje vás jako respektované odborníky.

Jak na skvělou landing page

Jak na skvělou landing page

Jedna z největších překážek při komunikaci s dnešním uživatelem internetu je jeho roztříštěná pozornost. Důležitá sdělení je proto potřeba maximálně zjednodušit, jasně formulovat a očistit od všech zbytečných podnětů. V tom nám může skvěle pomoci landing page.

10 tipů pro rychlejší práci v solidpixels

10 tipů pro rychlejší práci v solidpixels

Znáte ten pocit, když objevíte nějakou skvělou vychytávku, která vám ušetří spoustu práce a bez které si už za měsíc nedovedete svůj život představit? Tak přesně takových vám dneska ukážeme rovnou deset. Co si počnete s takovým množstvím volného času??